تائورین در بدنسازی

تائورین در بدنسازی
فهرست مطالب

تائورین در بدنسازی یک آمینو اسید غیرضروری است که در بافت های عضلانی و بافت های عصبی قرار دارد. چون بدن قادر به تولید تائورین است ، نیازی به مصرف مستقیم آن وجود ندارد ( حداقل برای فعالیت های فیزیکی عادی ). تائورین آمینو اسیدی است که می تواند از عضلات در مقابل آسیب های حاصل از تمرین و یا رادیکال های آزاد محافظت کند.

این آمینو اسید در بدن کاربردهای گوناگونی از جمله افزایش مقدار سلول ها ، تسریع روند ریکاوری عضلات بین جلسات تمرین و … دارد. تائورین از متیونین و سیستئین ساخته می شود. این ماده در بدن به شکل یک آمینو اسید آزاد و یا جزیی از یک پپتید ساده موجود در پلاکت ها و صفرا پدید می آید و توسط اسید صفراوی به تاروکلیک اسید تبدیل می شود. این آمینو اسید به عنوان یک واحد پروتئینی سیستماتیک تلقی نمی شود ، اما وجود آن در فرآیند تبدیل پروتئین ها بسیار ضروری می باشد. بدن انسان به طور طبیعی مقدار کمی تائورین تولید می کند ، اما این مقدار به ویژه برای جوانان در حال رشد و نیز افراد پر تحرک کافی نیست.

مکانیسم اثر تائورین در بدنسازی :

بعد از گلوتامین ، تائورین فراوان ترین آمینو اسید در بافت عضلانی است. این آمینو اسید جزیی از بافت عضلانی نمی باشد ، بلکه این ماده اساسا در درون سلول ماهیچه ای وجود دارد. تائورین در بدنسازی به عنوان یک تقلید کننده انسولین عمل می کند ، بدین معنا که این ماده می تواند متابولیسم گلوکز و آمینو اسید ها را ارتقا دهد و نقش مهمی در حجیم شدن سلول ها ایفا می کند.

بنابراین تائورین در بدنسازی می تواند متابولیسم پروتئین را ارتقا دهد. تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف روزانه تائورین در ورزشکاران می تواند به کاهش تجزیه پروتئین کمک کند و همینطور شواهد کاهش ۲۰ درصدی ماده ای به نام ۳-متیل هیستیدین را نشان می دهد که محصول ناشی از تجزیه ماهیچه ای است.

مزایای تائورین

فواید مصرف تائورین عبارتند از :

  1. درمان بیماری پارکینسون
  2. بهبود فعالیت ورزشی
  3. جلوگیری از بیماری های قلبی
  4. کاهش خطر ابتلا به دیابت
  5. کاهش وزن
  6. جلوگیری از سندرم متابولیک
  7. کاهش بیماری پریودنتال
  8. تقویت رشد ماهیچه ها

تاثیر تائورین در بیماری های قلبی و عروقی

تائورین سطح پتاسیم و سایر الکترولیت ها در بدن را تنظیم کرده که می تواند فشار خون را کنترل کند. بنابراین از بیماری های آترواسکلروز ، حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. علاوه بر این قادر به کاهش کلسترول بد نیز است.

تاثیر تائورین در بیماری پارکینسون

تحقیقات نشان داده است هنگامی که بدن به مقدار کافی تائورین دریافت کند ، رشد دوباره سلول های عصبی امکان پذیر خواهد شد که می تواند به کاهش یا جلوگیری از بیماری های عصبی مانند بیماری پارکینسون کمک کند.

کاهش وزن

یکی از بهترین فواید مصرف مکمل تائورین در بدنسازی ، کاهش میزان چربی در جریان خون است که به چربی سوزی و کاهش وزن بسیار کمک می کند.

تاثیر تائورین در سندرم متابولیک

تائورین منجر به کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک از جمله چاقی ، فشار خون بالا و دیابت می گردد.

رابطه بین تائورین و بیماری پریودنتال

ارتباط بین رادیکال های آزاد ، التهاب مزمن و بیماری های پریودنتال به خوبی شناخته شده است و مکمل تائورین در بدنسازی خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داده و برای سلامت دهان و دندان بسیار مناسب است.

تاثیر تائورین در فعالیت ورزشی

مکمل تائورین جز بهترین مکمل های ورزشی شناخته شده است ، زیرا عضلات را تقویت می کند. به این معنی که تمرینات بهتر انجام شده و زمان بازیابی کوتاه تر خواهد شد.

افزایش سیستم ایمنی بدن

استفاده از مقدار مناسب تائورین در بدنسازی در بدن می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این بدین معنی است که انرژی بدن افزایش می یابد.

تقویت عضلات

تائورین در بدنسازی رشد ماهیچه ها را بهتر کرده و آنها را تقویت می کند و برای ورزشکاران بدنسازی و وزنه برداران بسیار مفید است.

فواید مصرف تائورین

مقدار توصیه شده مصرف تائورین :

اکثر متخصصان توصیه می کنند مصرف کمتر از ۳۰۰۰ میلی گرم تائورین در روز مناسب می باشد. در این سطح بدن قادر خواهد بود از عوارض جانبی پیشگیری کند.

دلایل استفاده از مکمل تائورین 

  • بالا بردن سطح انتقال آب به درون سلول های عضلانی و احتباس بیشتر آب در آنها (  همانند کراتین)
  • افزایش سطح هوشیاری
  • افزایش قدرت پمپاژ خون توسط قلب
  • کاهش فشار خون
  • جلوگیری از دهیدراته شدن

واضح است که تائورین نقش مهمی را در تولید نیتریک اسید بازی می کند ، تاجاییکه پایین آمدن سطوح تائورین در کاهش تولید نیتریک اسید نقش دارد. همچنین با گشاد کردن کانال ها در انتقال جریان خون موثر بوده که نتیجه آن انتقال حجم بالایی از اکسیژن و مواد مغذی به درون سلول ها می باشد. همان طور که دیده می شود انتقال این مواد بدون نیتریک اسید کافی امکان پذیر نبوده و با کمبود تائورین ، میزان نیتریک اسید نیز کمتر می باشد.

مهمترین کاربرد تائورین در بدنسازی به عنوان یک مکمل ، استفاده از آن در کنار کافئین در نوشیدنی های انرژی زا می باشند. اکثر نوشیدنی های انرژی زا حاوی حداقل ۱ گرم تائورین می باشند. نتایج به دست آمده از مطالعات بر روی تائورین نشان داده که تائورین در کاهش خستگی عضلات و تنظیم دمای بدن ، افزایش توانایی جهت تمرین و نیز بالا بردن قدرت تمرکز موثر است. در برخی مواقع به طور اشتباه از آن به عنوان یک محرک یاد می شود ، حال آنکه نقش آن در مهار نورونهای مربوط به انتقال هیجان ( همانند انتقال دهنده GABA ) بوده و بیشتر نقش آرام بخشی دارد.

همچنین تائورین در بدنسازی به عنوان یک مکمل ، مزایای دیگری نیز دارد. تائورین با کراتین یک ویژگی مشترک دارد که باعث می شود تا میزان احتباس آب در عضلات بیشتر شده و در نتیجه باعث افزایش حجم سلولی می شود. لذا به عنوان یک حجم دهنده سلولی مانند کراتین نیز عمل می کند. این بدین معنی است که آب را از اطراف سلول های عضلانی به درون آن منتقل کرده و حجم می دهد.

با توجه به نقش حجم دهندگی آن ، توسط عضله نگه داشته می شود و لذا در افرادی که دچار گرفتگی عضلات می شوند ، می تواند موثر باشد. در اینجا نقش تائورین در هموستاز کلسیم ( ثابت نگه داشتن مواد موجود در محیط داخلی بدن  ) روشن می شود ، زیرا می تواند یون های کلسیم را تحت تاثیر خود قرار داده و در حفظ تعادل الکترولیتی موثر باشد .

منابع طبیعی تائورین :

همانطور که گفتم تائورین یک اسید آمینه است ، اما این بدین معنا نیست که در تمام منابع پروتئینی وجود دارد. تائورین در مایع بین سلولی برخی منابع غذایی کامل وجود دارد. در اینجا به برخی منابع آن اشاره می کنیم :

  1. ماهی
  2. گوشت
  3. جلبک دریایی
  4. خزه­ دریایی
  5. شیر مادر
  6. محصولات پیش از تمرین
  7. نوشیدنی­ های انرژی زا

بدن انسان می تواند این آمینو اسید را به طور طبیعی از اسید آمینه ه­ایی مانند سیستئین و متیونین سنتز کند. کودکان خردسال و نوزادان نمی توانند تائورین را تولید کنند و بیشتر به همین دلیل است که تائورین را جز اسیدهای آمینه­ نیمه ضروری طبقه بندی می کنند. تائورین طبیعی را می توانید در گوشت ، ماهی و محصولات لبنی پیدا کنید. البته این ماده به شکل مکمل مصنوعی نیز در دسترس است. تائورین بیشتر در مغز ، چشم ، قلب و عضلات یافت شده و بسیار شبیه گلیسین می باشد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین الان برنامه خودت رو دریافت کن!